• Streekarchief zet delen oude archieven online

  Het Streekarchief Goeree-Overflakkee is begonnen met het online zetten van documenten uit de oude archieven van de gemeente. De scans op www.streekarchiefgo.nl geven een mooi inzicht in het alledaagse leven van eind 15e tot begin 19e eeuw. 

 • Vacature: Medewerker archief

  Gemeente Goeree-Overflakkee is tijdelijk op zoek naar een Medewerker Archief.
  Als gevolg van een grootschalig project bij het archief van Goeree-Overflakkee zijn wij gedurende de looptijd van dit project op zoek naar een Medewerker Archief. Het gaat hierbij om een nationaal archiveringsproject waarvan de looptijd op 2 jaar wordt geschat. In de zomer van 2023 zijn wij gestart met dit project. Iets voor jou?

  archief Streekarchief Goeree-Overflakkee
 • Genealogische Dag 2023

  Het Genealogisch Centrum Goeree-Overflakkee en het Streekarchief organiseren op zaterdag 4 maart weer een Genealogische Dag. U bent van harte welkom om de zoektocht naar uw voorouders te beginnen of te vervolgen. Vrijwilligers en medewerkers zijn aanwezig op de studiezaal van het Streekarchief om u hierbij te helpen.

 • Stukken meekrapteelt gedigitaliseerd en online

  In samenwerking met het Zeeuws Archief is de collectie ‘Stukken betreffende de meekrapteelt’ (toegang 5133) gedigitaliseerd. Scans van de stukken zijn online te bekijken via onze website.